ponedjeljak, 7. prosinca 2009.

Izrada web stranica – jeftino sredstvo promocije

Ovaj post malo je drugačiji, ali je pun korisnih informacija. Dakle, način na koji pristupate izradi internet stranica je način na koji se prezentirate velikom broju potencijalnih klijenta. Ako izaberete pravu strategiju kroz relativno maleno ulaganje možete doći do velikog dobitka za vaše poslovanje.
Ključ uspjeha je prvenstveno izbor web studia (na webdeveloper.com.hr možete pronaći dosta firmi koje se bave izradom internet stranica), te internet marketing stručnjaka (npr. timal.hr). Glavni zadatak web stranice je da prije svega zaokupi i privuče pažnju potencijalnih i stvori mrežu stalnih kupaca. Ukoliko već unaprijed imate razrađenu ideju o tome kako bi vaša stranica trebala izgledati, u web studiju ćete zasigurno i jeftinije proći jer ste im uvelike olakšali posao time što im je već sugeriran koncept za stranicu. U svakom ozbiljnijem web studiju ponudit će vam i dodatne savjete te sugerirati određene promjene vaših ideja u slučaju da vaš prijedlog ne odgovara namjeni koju ste zadali vašoj web stranici.
Ako zaista nemate ideju o izgledu vaše buduće stranice najbolje je, čak i uz višu cijenu, cijeli proces osmišljavanja prepustiti stručnjacima, od početnog koncepta do završnog dizajna. Važno je držati se jednostavnosti u smislu da stranica ne bude preopterećena nevažnim podacima, slikama ili ostalim suvišnim sadržajem.

Kada je jednom stranica dovršena, potrebno ju je dakako smjestiti na internet kako bi bila dostupna svima. Tu je vrlo bitno obratiti pozornost na tzv. web hosting, odnosno zakup prostora za smještaj stranica na internetu. S ovako planskim načinom, izrada web stranica ima za cilj da naručitelju donosi profit i kupce. Većina naručitelja je zbog neznanja i nedovoljne upoznatosti nažalost još uvijek skeptična prema ovom vidu marketinga koji zaista pruža gotovo bezbrojne mogućnosti uz malo kreativnosti. To je siguran put prema stvaranju stalnih klijenata a uz dodatne usluge web stručnjaci pobrinut će se da vaša stranica na tražilicama kotira što je više moguće; najpoželjnjije je dakako da se nalazi u prvih petnaestak, no to je ipak malo dugotrajniji i ozbiljniji posao, te nikako nije za one koji spadaju u "nestrpljive" i žele sve rezultate ostvariti u rekordnom času.

Važno je imati na umu da jedino strpljenjem i uz rad web stručnjaka kojima ste povjerili izradu te marketing vaše stranice najsigurnijim putem gradite svoj put prema vrhu, a s vremenom ćete ne samo eliminirati početne troškove koji su vam se u datom momentu činili prevelikim već će se prihod umnogostručiti. Također, tijekom cijelog ovog procesa naručitelj ima statistički uvid o pretraživanju njihove web stranice te da li je stranica pronađena u skladu s ključnim riječima. Potencijalne preinake su uvijek moguće, a znamo da statistike ne mogu lagati.

Nema komentara:

Objavi komentar